3600 Gün İle İşten Ayrılma Halinde İhbar süresi

0
1088
Noterden İhtar Çekildikten Sonra İşe Gidilir Mi
Noterden İhtar Çekildikten Sonra İşe Gidilir Mi
2

SORU

Merhaba, ben 10 yıldır aynı işyerinde çalışmaktayım, 3600 gün primi doldurdum, sigorta başlangıcım 98 mart, çalıştığım işyerinden 14 nolu çıkış koduyla ayrılmak istiyorum, fakat ayrılırken işyerine ihbar süresi tanımalımıyım yoksa dilekçemi verdiğim an işi bırakabilirmiyim? Şimdiden teşekkürler.


CEVAP

Merhaba, 14 kodu ile 3600 günden kıdem tazminatı alabilir yazısını işverene sunarak işten ayrılmanız durumunda ihbar süresi tanımanıza gerek bulunmamaktadır. Dilekçenizi verdiğiniz zaman işten ayrılabilirsiniz.

1475 Sayılı İş Kanunu’nun 14’üncü maddesinin 5’inci bendi gereğince işlerinden kıdem tazminatı alarak ayrılmak isteyenler, 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 17’nci maddesine göre istifa etmedikleri için herhangi bir önel (ihbar süresi) vermek zorunda değillerdir. Hatta SGK’dan aldıkları bu yazıyı işverene verir vermez bile işlerini bırakma hakkına sahiptirler.

İşten ayrılmadan önce ihbar süresine uyma zorunluluğu sadece ve sadece 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 17’nci maddesine göre ayrılanlar için vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz