2013-9 Bankalarla İmzalanan Tahsilat Protokolleri

0
1541
2013-9 Bankalarla İmzalanan Tahsilat
2013-9 Bankalarla İmzalanan Tahsilat
2

2013-9 Bankalarla İmzalanan Tahsilat Protokolleri ile ilgili genelgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığının işlemlerine ilişkin yayımlanan 24.03.2011 tarihli ve 2011/33 sayılı Genelgenin “Bankalar ile İmzalanan Gelir, Aylık ve Sağlık Ödemeleri İle Prim Tahsilatına Yönelik Protokoller” başlıklı 2. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

2013-9 Bankalarla İmzalanan Tahsilat Protokolleri

Kurumumuzun gelir/aylık ve sağlık ödemeleri ile prim tahsilatı işlemleri. 2009 yılında bankalar ile imzalanan protokoller hükümleri doğrultusunda yürütülmüştür.

Kurumumuz birimleri, bankalar ve sigortalılarımızdan gelen talepler doğrultusunda, bankalar ile imzalanan protokoller, gözden geçirilerek uygulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi, günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve yayımlanan. Kamu Haznedarlığı Genel Tebliğinde tahsilat ve ödemeler için belirtilen aktarma günleri de dikkate alınarak yeniden düzenlenmiştir.

Bu nedenle, Kurumumuz ile bankalar arasında tahsilat ve ödemelere ilişkin yeni protokoller imzalanarak 01.02. 2013 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, eski protokoller yürürlükten kaldırılmıştır.

Bankalar ile imzalanan “Tahsilat ve Nakit Varlıkların Değerlendirilmesi Protokolü”, “Gelir/aylık Ödemeleri Protokolü” ve “Sağlık Hizmeti Sunucuları Ödeme Protokolü”nün örnekleri Kurumumuz internet sayfasında, “Uygulamalar” bölümünde “Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı” sekmesinde yer almaktadır.

Bu kapsamda, gelir/aylık ve sağlık ödemeleri ile prim tahsilatları Kurumumuz ile protokol imzalayan bankalarla yapılacaktır. Protokol imzalayan bankaların listesi ekte yer almaktadır (Ek-1).

 

2013-9 Bankalarla İmzalanan Tahsilat ile ilgili genelgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz